Mačka pokazala put planinaru koji se izgubio u planini

695

Jedna mačka dokazala je da nisu samo psi u mogućnosti da rade kao spasioci!

Korisnik Reddit-a napisao je da se izgubio u Švajcarskoj dok je planinario i da je na kraju nekako završio u planinskom mjestu gde nije bilo nikoga. Rekao je da je mjesto pusto i da tu samo povremeno dolaze prodavci suvenira, kojih u tom momentu nije bilo.

-Provjeravao sam svoju mapu i ona me je vodila do željeznice koja je bila zatvorena i kojom nisam mogao da se vratim. Na sve to, još sam i uganuo nogu, što mi je dodatno otežavalo da se krećem.

Tada sam ugledao mačku koju sam mazio neko vrijeme. Ona je odjednom krenula u jednom pravcu i kao da se osvrnula i pitala me da li je pratim. Krenuo sam za njom jer nisam imao drugog izbora. Išla je ispred mene i konstantno provjeravala da li je pratim. Na kraju me je dovela do jednog naseljenog mjesta odakle sam mogao da pitam ljude da mi pokažu put.

Kada je ovaj čovek iznio svoje iskustvo na Redditu nekoliko ljudi mu je odgovorilo da su bili u gotovo istoj situaciji, priloživši fotografije kao dokaz da je i njih spasila ista maca. Izgleda da Švajcarska ima mačku koja ozbiljno shvata svoje spasilačke dužnosti…

 

/zivotinje.rs/